Rom Discussion Thread

Discussion in 'Game Talk' started by Venice_native, Dec 22, 2005.

  1. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    Note, links to ROMS are not allowed


    My DSL comes by Sunday. I've been downloading N64 roms for a while and I can't wait to speed that up. 18 minutes left on Rouge Squadron.
     
  2. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    I also wish that the N64 emulation would speed up in perfection.
     
  3. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    Project 64 runs everything fine for me. A constant 60FPS runs most games. I haven't had any issues so far, except on GoldenEye, on the surface levels, some of the textures would blend.
     
  4. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    Yeah, most games atm run fine. I wish I could fix the colouring of the cars and sometimes the flashing background in FZeroX.
     
  5. Wing Zero

    Wing Zero lol just as planned

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    12,203
    Likes received:
    12
    Trophy points:
    38
    From:
    Philly
    how on earth can u guys play n6f on a key borad
     
  6. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    It's easy...Arrows keys for moving, and A and S for A and B. For L and R I use E and R, and for the C buttons I use, Delete, End, Page Down, and Home.

    I don't mind at all.
     
  7. Biske

    Biske BattleForums Senior Member

    Joined:
    Feb 21, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Nineveh
    Ya, it's not hard, and you can get a controller hookup and just plug a 64 pad into your usb, and presto, insta-64. Now, you want to know a game that doesn't play well with any emulator? Ogre Batte 64. The best RPG for the 64 IMO, and it has major issues.
     
  8. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    I just downloaded Star Wars: Shadows of the Empire, and it isn't running so hot either. It's peaking at 15FPS.
     
  9. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    You may need a controller to play some games that involve spinning your Cstick like a mad man.
     
  10. Emperor Pan I

    Emperor Pan I Respected Member

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    12,653
    Likes received:
    11
    Trophy points:
    0
    From:
    Canada
    I downloaded N64 games in bulk, so I basicly have like 400 games or something for N64 on my compter. if u need something *cough

    Well, I have a gamepad, and it works 20x better than using a straight keyboard. Seriously, if you play Roms for any set period of time, it is an invaluable asset to get a controller for the computer. Also, hellwolf, N64 didn't have s Cstick, just 4 c buttons.
     
  11. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    Cstick was my slang for Control Stick dude, I own an N64 and I am aware of that. Should have probably posted it more clearly -_-;
     
  12. Revelade

    Revelade BattleForums Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    432
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Glendale, California
    I need your help. I have a GBA emulator and (Classic Series)Dr. Mario, but every time I start it up, it says Game Pak Error. I need to play this game!
     
  13. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    Did you see if the GBA emulator has a "Known Issues" FAQ or something?
     
  14. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    I thought that Dr. Mario was for NES? Well, first thing would be to redownload the ROM. Try it then, if that doesn't work, download Visual Boy Advanced. I haven't had a problem with that emulator so far.

    Oh and Pan, do you have the English version of Mario Tennis by chance? I keep finding Spanish versions.
     
  15. Biske

    Biske BattleForums Senior Member

    Joined:
    Feb 21, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Nineveh
    Try playing Dr. Mario on it's original system emulator.
     
  16. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    Dr Mario is for GBA, NES and N64. Emulator wise I am using BGB and gone back to playing Pokemon a bit. I wish I could play with someone so we can battle via IP.
     
  17. Emperor Pan I

    Emperor Pan I Respected Member

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    12,653
    Likes received:
    11
    Trophy points:
    0
    From:
    Canada
    DR. Mario also had a Gameboy classic release.

    I know... i have it.
     
  18. Venice_native

    Venice_native Premium Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2,004
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Auburn
    Did it? Well I'd still go for the NES version, just because of the color loss on from a Game Boy version.
     
  19. Revelade

    Revelade BattleForums Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    432
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Glendale, California
    Yea I do run it on Visual Boy Advance and I have downloaded 2 copies of it, but it's still not working.

    Anyway, my goal really isn't to play the game, but rather, I need to record the music called "Chill" so I can listen to it when I want to.

    This sounds odd, but I like the beats and the rebellious tone that bursts out from the monotonous background.
     
  20. ChrisH36

    ChrisH36 Guy with Most Posts on Quiet Board.

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,042
    Likes received:
    4
    Trophy points:
    0
    From:
    Temple Prime, Sarajevo
    Hmmm.... I could give it a shot sometime and get it for you. At the moment, I am still playing Pokemon. I am going to the 2nd gym, but I want to evolve my HootHoot to Noctowl so I can start using my Pidgey again.