Do WarCraft3 Triggers Work In StarCraft?

Discussion in 'StarCraft Maps, Patches & Mods' started by Crookedfoot, Feb 11, 2003.

  1. Crookedfoot

    Crookedfoot Premium Member

    Joined:
    Aug 6, 2002
    Messages:
    1,077
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Middle of Nowhere
    I don't have WarCraft3, so I don't know the editor, or it's triggers.
    But I am told that it has many new triggers available to it.

    With StarCraft, we can Save, and Import triggers.

    I assume that the same can be done with WarCraft3.

    Has anybody tried to Import WarCraft3 triggers into a StarCraft map?
    And if so......
    Do they work?


    I am imagining a whole new world of possibilities. :rolleyes:
     
  2. Soujiro

    Soujiro Member!

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    701
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    I Dunno... could be cool :D could have new AI Scripts
     
  3. Emperor Pan I

    Emperor Pan I Respected Member

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    12,653
    Likes received:
    11
    Trophy points:
    0
    From:
    Canada
    Sorry to burst ur bubble, but Warcraft Triggers are incompatable. First off, The warcraft Triggers can be saved, but they are a completely different format. War 3 Triggers rely on variables, and a whole bunch of factors that the SC editor doesnt have. The SC editor isn't as advanced as the War 3 EDitor.
     
  4. Crookedfoot

    Crookedfoot Premium Member

    Joined:
    Aug 6, 2002
    Messages:
    1,077
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    Middle of Nowhere
    Bubble has been burst,,, hopes and dreams have gone with them.

    Deep down I had a feeling it would be that way, but sometimes people overlook the obvious, and I thought,,, what if...

    Thanks for the info pan_the_man
     
  5. Emperor Pan I

    Emperor Pan I Respected Member

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    12,653
    Likes received:
    11
    Trophy points:
    0
    From:
    Canada
    I thought what if and tried in August when i first got my hands on the editor. Obviously it didn't work, the triggers are just so different. Warcrafts are so much harder to learn. I learned SC in less than 3 days, War 3 is still to complictated for me.
     
  6. Master.America

    Master.America Premium Member

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Messages:
    4,225
    Likes received:
    0
    Trophy points:
    0
    From:
    San Jose, CA
    There's so much more in the Warcraft III editor... it was the initial reason I bought Warcraft III. The only real problem I have with it is the triggers--not that there are too many or that there aren't enough, but the organization.... there's so many types of triggers, like cinematic, animation, player, neutral building, etc... sometimes it takes a while to find the right trigger. Maybe sometime there'll be a mod for the trigger editor that'll fix that. The Warcraft III editor has got to be by far the most powerful map editor for any strategy game out there.

    Still I don't think it beats hammer for Half-life. :D